Mikä on kylpytynnyri?

Kylpytynnyrit, tunnettu myös nimellä palju, ovat puukiuakalla varustettuja, puusta kylpytynnyrit_144rakennettuja ulkokylpyjä. Kylpytynnyrille on ominaista, että sitä voi käyttää ympäri vuoden. Kylpytynnyrissä kylpeminen on erittäin nautinnolista talvella kun ulkona on kylmä, koska vesi lämmitetään kamiinalla.

Kylpytynnyri on hyvä vaihtoehto perinteiselle saunalle ja siinä on kaikki mitä rentouttavaan vapaa-ajan viettoon tarvitaan perheille, pariskunnille ja isommille porukoille. Kylpytynnyri on rentouttava kylpypaikka vuodenajasta riippumatta – ei ole väliä millainen sää ulkona on, lämpimässä vedessä kylpemisestä voi nauttia myös pakkasen paukkuessa. Lisäksi kylpytynnyri on hyväksi terveydelle – se lievittää lihaskipuja, rentouttaa mieltä ja antaa uutta energiaa.

Kylpytynnyrin vakiovarusteet

Mäntypuinen kylpytynnyri – kylpytynnyrin vakiovarusteisiin kuuluu valitun kokoinen männystä valmistettu tynnyri. Mäntypuun etuna on se, että siinä ei ole paljon sisään kasvaneita oksia. Tämä estää vuotojen syntymistä. Männyssä on myös enemmän pihkaa.

Vanteet ruostumatonta terästä – Kylpytynnyrin kyljet ovat yhdistetty toisiinsa puolisuunnikkaan muotoisesti ja kiinnitetty säädettävillä teräsvanteilla, jotka ovat ruostumatonta terästä, joita voi kiristää mukana olevan kiristysavaimen avulla.

Puupenkit – tynnyrissä on sisään rakennettu mukava penkki. Penkit ovat tynnyrin vastakkaisilla reunoilla, näin on tynnyrin keskellä enemmän tilaa.

Uppo- vai ulkokamiina – kylpytynnyriä lämmitetään kaminan avulla. Valittavana on ruostumatonta terästä oleva uppo- tai ulkokamina. Ulkokamiina ei vie kylpytynnyristä tilaa ja tällä tavoin kylpytynnyriin mahtuu enemmän ihmisiä.

Lämpösuojaritilä – Savupiipun ympärillä oleva suojaputki, joka estää palovammojen aiheutumisen.

Väliseinä – Uppokamiina on erotettu kylpytilasta väliseinällä, joka suojaa liian kuumalta vedeltä ja ehkäisee palovammoja. Ulokaminalla lla varustetussa kylpytynnyrissä väliseinä erottaa vedenpoistoputket.

Baaritiski – Väliseinällä on baaritiski ruokia ja juomia tai romanttisia kynttilöitä varten.

Portaat – tynnyriin pääsee portaita myöten.

Veden poistotulppa – kylpytynnyrin vakiovarusteisiin kuuluu myös veden poistotulppa

Kylpytynnyri 5 eri koossa

Kylpytynnyrin koko riippuu sen käyttötarkoituksesta ja kylpijöiden määrästä. Valikoimassamme on viisi eri kokoa, joista voit valita juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon:

 

kylpytynnyri-ico_03 kylpytynnyri-ico_05 kylpytynnyri-ico_07 kylpytynnyri-ico_09 kylpytynnyri-ico_11