Petri M, Kuopio

Suoraan sanottuna ei ole kuin hyvää sanottavaa ja olen siitä muistanut monelle kertoakin jo. Kylpytynnyrin hinta-laatusuhde on erinomainen ja kylpytynnyrin kamina erittäin hyvä. Palvelu ja tuotteen toimitus oli erinomaista ja nopeaa.

Petteri J, Oulunsalo

Olen ollut kylpytynnyri kauppoihin erittäin tyytyväinen. Kylpytynnyri on ollut kovassa käytössä saapumisesta lähtien.
Toimitus oli just niin nopea kun oli sovittu. Kiitos.

Matti T, Kuohijoki

Yhteydenpito ja tavaran toimitus sujui erinomaisesti, toimitusaikakin ilmoitettiin kymmenen minuutin tarkkuudella:)
Kylpytynnyri on kaunis, sopii mainiosti suomalaiseen luontoon. Hinta-laatu suhde erinomainen! Kylpytynnyri on 4- ja 5-vuotiaiden lastenlasten mielestä älyttömän hauska.
Olemme todella tyytyväisiä hankintaan ja suosittelemme mielellämme ystäville korkean laadun ja sujuvan toimituksen ansiosta.

Roosa K, Laitila

Olen erittäin tyytyväinen kylpytynnyriin. Hinta-laatusuhde todella hyvä, toimitus tuli kun sovittiin ja kylpytynnyri laitettiin sinne minne toivoimmekin. Kamina on tehokas ja tynnyri lämpeääkin verrattain nopeasti. En voi kun suositella!

Ari V, Hausjärvi

Kylpytynnyrin tilaus sujui vaivattomasti ja  toimitus tapahtui sovitusti ja sujuvasti ajallaan.  Kylpytynnyrin lämmitys on hyvästä kamiinasta johtuen helppoa ja vaivatonta, joskin näin talvella suuresta vesimäärästä johtuen siihen saa kyllä varata aikaa ja polttopuita. Silloin, kun se meillä lämmitetään, niin sitä käyttää 5-9 henkeä ja sen kapasiteetti riittää loistavasti tähän.  Täytyy vielä mainita, että loistavan kylpynautinnon kruunaa siihen lisävarusteena hankitut poretoiminto, sekä värivalot varsinkin pimeinä talvi-iltoina. Siis kokonaisuutena ajatellen näillä varusteilla loistava- ja nautinnollinen hankinta, jota ei ole tarvinnut katua. Täytyy vielä mainita, että meillä se on sijoitettuna katetulle terassille heti saunan yhteyteen, niille jotka sellaisen asentavat ihan taivasalle suosittelen myös kannen hankintaa.
 
Markku K, Vastinki
 
Kylpytynnyrin hinta oli kohdallaan laatuun verrattuna. Myös myyjän asiantuntemus oli hyvä, hän huomasi myös myydä sisävuorauksen (silikooniakohan se on), sitä emme olisi osanneet valita. Toimitus oli nopea, eikä kylpytynnyri ollut vaurioitunut kuljetuksessa. Käyttöön otto-ohjeet olivat hyvät. Kylpytynnirin käytössä emme ole huomanneet mitään vikaa. Kylpytynnyrin kannessa olisi voinut olla kahva mukana. Kylpytynnyrin sisoituksessa pihalle mietimme paikkaa hieman, mutta sijoitimme sen tynnyrisaunan lähelle. On kiva käydä saunassa ja kylpytynnyrissä vuorotellen. Valitsimme myös poreet, poreamme meiltä puuttu, emme let-valoja. Poreet ovat ainakin tähän asti toimineet. Ehkä poreitten katkaisin voisi olla tikkaitten puolella. Aika hieno elämys istua omalla pihalla uutenavuotena 2015 ja katsoa kun naapurit ampuivat raketteja. Ilotulitus oli vielä ilmainen lisä lämpimään kylpyyn.

Anneli L, Laitila

Kun elok.saimme kylpytynnyrin,niin puolen vuoden ajan Se oli lähes päivittäisessä käytössä lämpimien säiden vuoksi. Jouluaattona ehdoton ja paras lahjani. Meille kahdelle täysin riittävä. Yleisesti toivoisin että kylpytynnyrit tehtäisiin Noin 20cm korkeammix,koska jos on pitkä,niin pitää mennä vähän alemmas istuu,että olkapäät peittyis,näin varsinkin,jos tuulinen sää,tuntuu mukavammalta istuskella. Uppokaminaa suosittelemme,vaikka se vie yhden paikan. Sisäpinnoite puhdistuksen kannalta ehdoton. Keväällä aloitamme kylpemisen jälleen,todennäköisesti jo hiihtolomalla,ellei ole kovia pakkasia. Kesällä tarkoitus rakentaa katos,seinät,jotta mukavampi säällä kuin säällä pulahtaa kylpytynnyriin. 
Kylpytynnyrin toimitus oli nopeaa ja se on myös hyvin siisti tehty.

Timo L, Kotka

Hei, kylpytynnyri on hyvä. Siinä on monet illat vietetty. Pieni negatiivinen asia on kansi. Se on kovin painava. Olenkin miettinyt, että siinä voisi olla jotkin kahvat, jotka helpottaisivat kannen pois siirtoa tai sitten jonkinmoinen sarana systeemi, jotta kansi voisi liukua kylpytynnyrin sivuille kun sitä ei käytetä.
Myös vaikka lisävarusteena myytävä jonkinlainen katos olisi hyvä sekä lämmitysaikana kiertovesipumppu varmaan nopeuttaisi lämpenemistä.

Mikko T, Uurainen

Ollaan tyytyväisiä kaikki toimi suunniteltusti, ja kylpytynnyri on ollut kovassa käytössä laatu ok.

Karri. G, Vihti

Terve kaikki meni hienosti toimitus nopeaa, palvelu tiedon saanti hyvää tynnyri toimii hyvin kamina hyvä,olen tyytyväinen ja voin suositella muillekkin yritystänne.Vielä kun keksis tynnyriin alustan kun toi tontti on pelkkää alamäkeä.

Jussi. V, Leppävirta

Toimitus oli joustava meille. Sovittuna ajankohtana saimme paljun, jossa lapset kylpi kolme tuntia myöhemmin. Sanoisin että toimii…Kiitos teille.

Timo. J, Hämeenlinna

Täytyy sanoa että NYT halpa ja hyvä kohtas toisensa, joka on harvinaista tänä päivänä ja palvelu oli erikoisen hyvää. Kuski oli mukana kun asennettiin palju oikeeseen paikkaan. Isot kiitokset !!!

Juha. V, Vastila

Tilaamani kylpytynnyri on toiminut kuten oli luvattu. Toimitus oli sovitun mukainen ja ensimmäisestä kuormasta jäänyt kansi tuli sovittuna aikana. Olen tyytyväinen tuotteeseen ja toimitukseen voin suositella.

Marko. S, Isorehto

Olen ollut tyytyväinen paljuun. Toimitus oli nopea ja laatu hyvää. Parannus ehdotuksena: portaissa voisi käyttää hieman laadukkaampia /paksumpia ruuveja. (Melkein kaikki katkesivat kiivetessäni kylpemään painoa löytyy 120kg):)

Kylpytynnyrit.eu – Kiitos palautesta! Ruuvit vaihdettu!

Pirjo. K, Lohja

Toimitus oli nopeaa ja täysin oikealla ajalla. Palju on toiminut moitteettomasti ja se oli siististi tehty.

Vesa. S, Punkaharju

Tuotteen laatu on erinomainen, toimitus nopea, fiksu kuljettaja. Ei mitään valitamista. Kiitos hienosta toimituksesta, kylpytynnyri tuli hää lahjaksi tyttärelleni. Hääpari oli erittäin tyytyväinen, hääyö kylvyssä!!!

Ben. H, Kokkola

Loistava pönttö erittäin ripeä toimitus!!! Arvosana on 10

Mauri. R, Myllykylä

Tilaamani kylpytynnyri tuli nopeasti ja lupauksenne piti että saamme sen Juhannukseksi. Olemme olleet siihen erittäin tyytyväisiä
laatu/hintasuhde on erittäin hyvä ja kaikki on toiminut loistavasti.Voimme suositella tuotettanne lämpimästi.

Lars. A, Perttula

Palvelunne toimi erinomaisesti. Kylpytynnyri on juuri sellainen, kuin halusin, minkä sähköpostitse myös varmistitte, ja toimitus tapahtui todella nopeasti ilman mutkia matkassa. Yhteydenpito kylpytynnyrin tuonnin osalta myös erinomaista (soitto, kuten sovittiin ja ajoitus todella täsmällinen). Niin, ja kylpytynnyrin lämmitys toimii hienosti ulkoisella kamiinalla (sillä 40 kw versiolla).
Virittelin kyllä sulut kamiinan yhteyksiin jotta voin pitää vettä paljussa vielä pakkastenkin tullessa. Siten vesi ei jäädy kamiinaan ainakaan ensipakkasilla.

Kylpytynnyrin asennus- ja hoito-ohjeet

Sisällysluettelo:

1. KYLPYTYNNYRIN ASENNUS
2. SÄÄSUOJAUS
3. KYLPYTYNNYRIN ENSIMMÄINEN TÄYTTÖKERTA
3.1 Sisäpuolelta käsittelemätön kylpytynnyri
3.2 Line-x –pinnoitettu kylpytynnyri
4. KYLPYTYNNYRIN UUNIN LÄMMITYS
4.1 Ulkouuni
4.2 Sisäuuni
5. LISÄOSIEN OHJEET
Porejärjestelmän LED-valaistuksen ohjeet 
6. Turvallisuus
6.1 Järjestelmän kuvaus
6.2 Tekniset tiedot
6.3 Säätölaitteen toiminnot
7. TAKUU
8. Kylpytynnyrien tekniset tiedot

1. KYLPYTYNNYRIN ASENNUS

Kylpytynnyri toimitetaan euroalustalla kyljelleen pakattuna. Kylpytynnyrin sisään on pakattu aluskehikko, porras, uuni ja savupiippu. Sisäuunillisessa kylpytynnyrissä uuni on valmiiksi kiinnitettynä kylpytynnyriin. Läpimitaltaan 2,2 ja 2,35 metriä olevat kylpytynnyrit on kiinnitetty aluspuilla, eikä erillistä aluskehikkoa ole.

1.1. Poista kylpytynnyristä sinne kuljetuksen ajaksi pakatut osat

Posted in blog | Leave a comment

Kylpytynnyrin Käyttoohje

Kylpytynnyri on luonnonpuinen elävä organismi. Suhtaudu siihen sen mukaisesti. Lue tämä käyttöohje läpi ennen tynnyrin käyttöönottoa. Tämän käyttöohjeen noudattamatta jättämisestä johtuvat vauriot eivät kuulu takuukorjauksen piiriin. Noudata erityisen tarkasti turvavaatimuksia ja lihavoidulla painettuja varoituksia.

TURVAOHJEET

Palovamman vaara! Kylpytynnyri lämmitetään avotulella, jonka vuoksi uunin sivut ja savupiippu ovat kuumat. Älä aseta uunin kannelle esineitä ja ole varovainen uunin lämmityksessä. Avatessasi uunin kantta (luukkua) käytä ainoastaan siihen tarkoitettuja puisia kahvoja. Varo kuumaa savupiippua käyttäessäsi tynnyriä.
Hukkumisvaara! Älä jätä lapsia äläkä alkoholia nauttineita aikuisia ilman valvontaa.
Vammautumisvaara! Älä käytä lasipulloja tai muita lasiastioita tynnyrissä.
Ylikuumenemisvaara! Suositeltava veden lämpötila on 35–38 astetta. Korkeammat lämpötilat saattavat aiheuttaa terveysongelmia. Sydänongelmaisten henkilöiden tulee olla varovaisia käyttäessään kylpytynnyriä!

Posted in blog | Leave a comment

Kylpytynnyrin valinnasta

Kylpytynnyrien kasvavaan suosioon on laatutekijöiden lisäksi vaikuttanut myös siirrettävyys ja muunneltavuus sekä sopivuus ympärivuotiseen arkikäyttöön – yhä useampi ostaa kylpytynnyrin yksityiseen jokaviikkoiseen käyttöön itselleen ja perheelleen, mökille tai maatilalle. Kylpytynnyrin meneillään olevassa ’imagonmuutoksessa’  saunailta- ja polttaripainotteiset käyttötarkoitukset ovatkin jäämässä taka-alalle ’perussaunakäytön’ noustessa yhä enemmän esille niin kylpytynnyriä hankittaessa kuin niitä valmistettaessakin. Toki kylpytynnyriin sisältyy edelleen myös vivahde luksusta, mitä ominaisuutta on helppo tarvittaessa korostaa vaikkapa siirrettävän baaritiskin, palvelutasojen, valojen ja poreominaisuuden avulla.

Turvallisuustekijöiden suhteen Suomessa valmistetut kylpytynnyrit ovat huippuluokkaa, sillä olosuhteet ja vaatimukset ovat tiedossa; paloturvallisuus, sähkötekniikka sekä käytön mahdollistaminen myös liikuntarajoitteisille sekä lapsille (liukastumisenestomenetelmät) ovat ensisijaisia näkökohtia turvallisuutta pohdittaessa.

Kylpytynnyrin hankinnassa turvallisuustekijät ovat yksi harkintaperuste; hintaa ja laatua mietittäessä huomio kiinnittyy materiaaleihin, ympäristötekijöihin, ulkonäköön (maisemaelementti) ja helppohoitoisuuteen. Muita harkinnan aiheita ovat luonnollisesti käyttötarkoitus (koko, käyttötiheys, siirrettävyys jne) ja sijainti kuljetuskysymyksineen – käyttövalmiin kylpytynnyrin hankkimisessa saatavuuden nopeus ja takuukysymykset ovat usein lopullisen ostopäätöksen varmistavia tekijöitä.

Kotimaisen suosion kasvun myötä kylpytynnyri näyttää olevan myös muodostumassa, jollei nyt saunan kaltaiseksi kulttuurisen brändin rakennusaineeksi, niin joka tapauksessa maisemalliseksi tekijäksi Suomi-kuvaan, sinne mökin, lipputangon, kaislikkoisen rantamaiseman ja saunalaiturin joukkoon. Sellaisena sillä on myös jatkuvasti kasvava viennillinen tehtävä, jonka myötä perinteinen suomalainen sauna- ja kylpemisperinne on siirtymässä eteenpäin, Baltiasta Itämeren eteläosiin ja sieltä kohti Pohjois-Amerikan rantoja.

Posted in blog | Leave a comment

Hulju osana suomalaista kylpykulttuuria

Suomalaisessa kulttuurissa alastomuuteen ja kylpemiseen suhtautuminen on ollut tunnetusti huomattavasti keskieurooppalaista mutkattomampaa; saunan rituaaliset ja parantamiseen liittyvät funktiot ovat toki olleet olemassa ja säilyneet lähes muuttumattomina kalevalaisen tietäjäperinteen ajoista läpi kristillisen aikakauden. Synnyttäminen, parantaminen, sairastaminen, manaaminen, lemmen tai voiman nostattaminen, vihojen poisto, siunaaminen, rukoilu ja sairaan voitelu on kaikki hoidettu saunassa niin shamaanin, kupparin kuin lopulta rovastinkin toimesta, minkä seurauksena suomalainen suhtautuminen puhtauteen ja kylpemiseen on korostetun käytännönläheistä ja konstailematonta.

Saunomis- ja kylpemiskulttuurin pyhä ulottuvuus tuleekin täällä esiin käänteisesti, ilman dogmaattisia kiemuroita, vaikka onkin  läsnä kaikessa yksinkertaisista käyttäytymissäännöistä ja vanhemman kunnioittamisesta alkaen ja saunomiseen liittyvästä sanastosta lähtien; jopa itse sana ’löyly’  viittaa henkeen, elämänvoimaan, jonka lopullinen merkitys on elettävä todeksi osana suomalaista kulttuuria, jotta sen todella ymmärtäisi. Suomalaiselle kylpeminen on perinteisesti yhtä aikaa henkilökohtainen ja sosiaalinen tapahtuma; suomalaisen väitetty sosiaalinen varautuneisuus kääntyy päälaelleen saunomisen ja kylpemisen yhteydessä, mikä tukee käsitystä että sosiaalinen kanssakäyminen sinänsä ei ole täällä ongelmallista, ainoastaan siihen liittyvä ulkokultaisuus ja epäaitous…?

Kylpemisen sosiaalinen ulottuvuus – ja samalla rentoutumisen ja eheytymisen sosiaalinen ulottuvuus – on siis ollut tiedossa kaikissa kylpykulttuureissa: niin Japanissa ja Roomassa kuin Suomessakin. Sen lisäksi että alastomuus ja vesi poistavat tehokkaasti turhat epäilyt ja varautuneisuuden, ne myös muuttavat tehokkaasti käyttäytymis- ja ajattelumalleja ihmisten välisen luontaisen ryhmädynamiikan pohjalta. Suomalaisesta tämä saattaa tuntua itsestäänselvältä, mutta esimerkiksi amerikkalaisessa kulttuurissa alastomuus on perinteisesti ollut puolittainen tabu ja loputtoman kaksinaismoralismin kohde ja lähde – siksi onkin jossain määrin yllättävää että nykyisenlainen kylpytynnyri kehittyi japanilaisen esikuvansa pohjalta juuri Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloista on peräisin myös kylpytynnyrin moderni versio emalisine pintoineen ja poreineen; muovisten paljujen ja sittemmin nykyaikaisten porealtaiden suosio alkoi kasvaa 1970-luvulla ja saavutti Suomessa huippunsa 1980-luvun lopulla, osana nousukauden kuvastoa. 1990-luvulta lähtien ja erityisesti viimeisten vajaan kymmenen vuoden ajan on eletty perinteisemmän puisen kylpytynnyrin nousun aikaa; jatkuvasti edullisemmaksi tullut hinta, koko- ja mallivaihtoehtojen määrän kasvu sekä materiaalien parantunut laatu ja kylpytynnyrien pitkäikäisyys ovat muuttaneet kylpytynnyrin luonnetta puhtaasta luksustuotteesta astetta käytännöllisempään suuntaan – vaikka kyse ei edelleenkään ole joka kodin kylpyammeesta, vaan tuotteesta, jonka merkitys korostuu erityisesti juhlahetkinä ja sosiaalisissa tilanteissa. Kylpytynnyrin suosio on merkki eräänlaisesta ympyrän sulkeutumisesta kylpemisen historiassa, sen palauttaessa kylpyrituaaleihin niihin perinteisesti kuuluvan sosiaalisen avoimuuden ja juhlan elementin.

Posted in blog | Leave a comment

Kylpytynnyri – rakkaalla lapsella on monta nimeä

Kylpytynnyri tunnetaan monella nimellä. Hulju-sanaa on käytetty vanhassa suomalaisessa kansankielessä kuvaamaan lukuisia erilaisia veteen tai muuhun nesteeseen liittyviä esineitä, tiloja ja toimintoja – kylpyastiaa se on merkinnyt ilmeisesti erityisesti itäisissä murteissa. Palju taas on läntisempää perua – muista sanoista pulju on hieman tuntemattomampi ja merkitykseltään laajempi, kun taas muut ovat modernin kielenkäytön tuotoksia. Esimerkkejä jälkimmäisistä ovat lämminvesiallas, lämminvesitynnyri, kuumavesitynnyri.

Käsitellyt puiset kylpytynnyrit yleistyivät Suomessa uudelleen poreallasinnostuksen jälkimainingeissa, vaikka puulämmitteisiä kylpyastioita ja kylpytynnyreitä on toki ollut käytössä aiemminkin. Perinteinen suomalainen kiuaslämmitteisyys ja puumateriaalien käyttö tuntuivat sopivan myös moderniin suomalaiseen ranta- ja mielenmaisemaan, ja parin vuosikymmenen takaisesta luksustuotteesta muodostui nopeasti juhlatilaisuuksien ja laatua arvostavien saunamajurien suosikkituote, joka lämpiää pienellä vaivalla kesät talvet ja on helppo ja yksinkertainen käyttää, edullisuudesta puhumattakaan. Paitsi että halpa kylpytynnyri on hyväksi koettu vaihtoehto saunalle tai jopa sisäuima-altaalle, se on myös kohonnut monivuotiseksi kestosuosikiksi juhlatilaisuuksien ja kokoontumisten keskipisteenä, henkilökohtaisemmista rentoutumiseen liittyvistä käyttötarkoituksista puhumattakaan. 

Kylpytynnyrien kehityksessä on otettu viime vuosikymmenen aikana useita askelia käyttäjäystävällisyyden ja pitkäikäisyyden suuntaan, mikä johtuu osin käyttökokemusten karttumisesta, erityisesti suomalaisen käyttöympäristön ja ilmaston sekä näiden asettamien vaatimusten osalta, ja osin myös ilmapiirin muutoksesta; aiemmin luksustuotteeksi mielletty kylpytynnyri on saanut hyväksynnän myös jokaviikkoisessa käytössä ja ’saunan jatkeena’, mikä edelleen on vaikuttanut vaatimustasoon ja hinnoitteluun. Nykyiset lämpökäsitellyt kylpytynnyrit – myös talvisin ulkokäytössä olevat – ovatkin huippulaatuisten puumateriaalien, kehittyneiden tuotantomenetelmien ja pintakäsittelymenetelmien ansiosta ainakin periaatteessa ikuisia. Yleisimmät huljujen valmistuksessa käytetyt materiaalitovat kotimainen mänty, kuusi ja lehtikuusi, jotka ovat kestäviä ja helppohoitoisia.

 

Posted in blog | Leave a comment

Kylpytynnyrien historiasta

Kylpytynnyrin historia ulottuu aikaan ennen ajanlaskun alkua – kalderoiden täyttäminen vedellä ja veden lämmittäminen laavakivillä oli tavallista rituaalisessa parantamistarkoituksessa useissa eri kulttuureissa. Japanilaista ofuroa pidetään ensimmäisenä varsinaisena modernin puisen kylpytynnyrin edeltäjänä.Japanilaisessa kulttuurissa kylpeminen oli myös, ja on edelleen, ensisijaisesti rituaalinen toimitus jossa ensisijainen tarkoitus ei ole kehon puhdistaminen vaan lämmittäminen ja rauhoittaminen; kehon energioiden tasapainottaminen ja rentoutuminen. 

Muinaisessa Roomassa kylpeminen ja kylpylät olivat kiinteä osa päivittäistä elämänrytmiä; Roomaan kylpeminen tuli erityisesti antiikin Kreikasta, jossa kylpeminen eri jumalille omistetuissa luonnonlähteissä merkitsi paluuta kyseisen jumaluuden edustaman elämänaspektin lähteelle ja siten puhdistumista, parantumista ja eheytymistä. Samoin kuin muinaisessa Japanissa myös Kreikassa ja Roomassa kylpemisen ympärille syntyi erityisiä tiloja ja varusteita. Roomassa kylpemiseen, erityisesti yleisissä kylpylöissä, liitettiin myös muita kuin perinteisesti parantamiseen liittyviä elementtejä, tuoksuöljyistä ja ruoan ja juoman tarjoilusta aina hierontaan ja prostituutioon. Aistinautintoja arvostavassa Roomassa kylpeminen oli samanaikaisesti pyhää ja arkipäiväistä, ja kylpytiloja sekä kylpytynnyreitä ja paljuja oli julkisten kylpylöiden ohella myös yksityiskodeissa.

Prostituution liittyminen kylpemiseen ja saunomiseen oli osasyynä saunojen ja kylpylöiden katoamiseen eurooppalaisesta kulttuurista keskiajalla ja uudelleen uuden ajan alussa, koska kirkko suhtautui kylpemiseen kielteisesti. Tämä johtui paitsi suoranaisen prostituution leviämisestä kylpylöiden kautta, myös kylpemiseen liittyvistä aistillisista mielleyhtymistä. Puritaaninen kristinusko piti puhdistautumista sisäisenä tapahtumana ja alastomuutta merkityksellisenä ainoastaan ihmisen ja Jumalan välisen suhteen kannalta. Näin se katkaisi antiikin luoman yhteyden sisäisen ja ulkoisen puhtauden välillä ja teki kehosta ja ruumiillisesta ulottuvuudesta alisteisen hengelliselle ulottuvuudelle.

 

Posted in blog | Leave a comment